ÅIF-PROFFEN SKAPER NYTT ENGASJEMENT

Postet av Sidsel Jacobsen den 31. Okt 2019


Tekst og bilde: Jan Broms

Det har tatt tid å samle trådene, men nå er vi der at fire årskull, gutter 8-9-10 og 11 er klare for et samarbeid. Vi har hatt flere møter. Vi kjører ÅIF-proffen i to grupper, dene ene for Gutter 10 og 11 som har gjennomført åtte økter  i høst, og som fungerer veldig bra. Tilbakemeldingene er positive.

Sist mandag starter vi opp ÅIF-proffen for Gutter 8 og 9. Trenerne på de to lagene støtter 100 prosent opp om tiltaket, og dette kommer trolig til å fungere som i den eldre gruppa.

Dette er et helt nødvendig tiltak for ÅIF å gjennomføre. Klubben har nå ingen hele årganger i egen regi eldre enn gutter 11. Det viser tydelig at ÅIF ikke kan drive rekruttering som klubben har gjort de siste årene.

Vi er også enige om å slå sammen to og to årskull. Det betyr større grupper på treningsfeltet, muligheter til å gi spillerne det tilbudet de er motivert for, og på den måten kan vi ta vare på alle.

Fra Gutter 8 til Gutter 11 vil vi framover kjøre et felles sett øvelser, vil vil ha samme forståelse av hva vi skal gjøre og hvorfor, og vi er på vei til å gjennomføre en ÅIF-modell for rekruttering og utvikling.

ÅIF- Proffen er til for spillere som ønsker mer fotball enn det som er på lagsnivå. Vi skal selvsagt fortsatt være en klubb som tar vare på alle, også de som ønsker fotball en eller to ganger i uka, og alle skal selvsagt få et godt tilbud om trening og kamper. Med større grupper skaper vi et godt grunnlag for å få dette til å fungere.

Sist onsdag hadde ÅIF-Proffen for 08- og 09-gjengen kamp mot Barkåker på eget kunstgress og med noen tilskuere på tribunen. Hensikten var å praktisere lærdommen gjennom høsten. Vi spilte tre kamper på hver 20 minutter i 9-er fotball. Alle 15 i gruppa fikk mye spilletid. Resultatene tar vi med helt til slutt, 12-0, 8-0 og 4-0, hjemmelaget nevnt først.

 

GLADGJENGEN: 13 av 15 i gjengen som spilte mot Barkåker. På bildet mangler 09-gutta Magnus og Magnus.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline