Lei av å sitte inne! Prøv "Fotspor"

Postet av Sidsel Jacobsen den 4. Apr 2020

Det er sikkert flere enn meg som synes det blir litt kjedelig i disse Coronatider, hvis det stemmer, da bør du prøve "Fotspor"?

Etter at jeg hadde stengt hjemmekontoret fredag ettermiddag, tok jeg med meg Didrik, hunden,  ut for å prøve "Fotspor". Jeg lastet ned appen "Fotspor", på mobiltelefonen, fant delingskoden på ÅIFs facebookside( https://www.facebook.com/groups/238289176359546/ ) og satte igang. 

Her i Åsgårdstrand har vi 4 løyper i ÅIFs regi vi kan velge mellom:

 Øvre Åsgårdstrand – Kode: 1R4M3
Midtre Åsgårdstrand – Kode: D87LZ
Nedre Åsgårdstrand, nord – Kode: VZPQQ
Nedre Åsgårdstrand, sør – Kode: 74ML

Når man har valgt en løype og tastet inn delingskoden, kommer det opp et kart som viser hvor første post ligger. Du kan hele tiden se på kartet hvor du er, da din posisjon vises som en liten blå ball.

 Didrik og jeg valgte å teste ut Nedre Åsgårdstrand, nord. Det var ikke noe problem å finne første post, og da vi nærmet oss post 1, dukket det første spørsmålet opp på mobilskjermen. Husk å ta med noe å skrive på og med, for du kan ikke svare på spørsmålene i appen. 

Da vi var ferdig med post 1, dukker neste post automatisk opp og vi trasket videre. Løypa var ikke for lang, men det kommer også litt an på hvor du starter. Didrik og jeg gikk ca 3 km, noe som burde være overkommelig for de fleste. 

 Dette er absolutt en aktivitet jeg kan anbefale, alle kan delta og spørsmålene var ganske enkle, slik at de yngste skolebarna kan være med å svare på flere av spørsmålene.

"Fotspor" er en morsom og motiverende måte å komme seg ut på, det er også en fin måte å lære seg å orientere seg etter kart, fylle på med litt kunnskap til neste quizrunde og ikke minst være aktiv ute.

Hyggelig var det også å møte andre som var på "Fotspor" denne dagen, Sigurd og Kjersti Skulestad-Johnsen var også ute for å teste ut "Fotspor".


Didrik og jeg skal  ihvertfall teste ut de andre løypene i løpet av påsken.

Svarene på spørsmålene legger dere i kassa på ÅIF huset, (om dette er vanskelig-send svarene på messenger til Ragnhild Kvarberg eller Oda Eline Aasland, se https://www.facebook.com/groups/238289176359546/ ).

Tusen takk til Oda Eline Aasland og Ragnhild Kvarberg, som har tatt initiativet til "Fotspor" i Åsgårdstrand.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline